Festés, jobb agyféltekés festő tanfolyamok Baján!
 • Gondolatok a módszerről és a tanfolyamról

  Rajzos és Vizuális Alkotóműhelyemben tartott festő-, és rajzórák alapját főiskolai és egyetemi tamulmányaim, valamint saját tapasztalataim adják. A közoktatásban eltöltött éveim alatt komoly rutint szereztem a szabadkézi realisztikus rajzolás tanítási gyakorlatában. Mindez a hagyományos rajzoktatási módszerekkel összedolgozva komoly és gyors eredményt hoz. Ezzel a módszerrel egy 11 évnél idősebb, egészséges emberi lénynek gyerekjáték a rajztanulás. Meggyőződésem, hogy ott van a helye a közoktatásban is! Itt hívnám fel a figyelmet (Dr. S. Nagy Katalin nyomán) azon tanulságokra, melyek a szabad és gazdag asszociációs gondolkodásmód és a manapság oly elterjedt, médiafixált, sémákhoz kötött, képzeletgyilkos képi gondolkodás szembeállításából vonhatók le.

  A tanfolyam segít a színek összetettségének megértésében, önbizalmat ad a színekkel való munkához. Segíti elmélyíteni a megfigyelőképességet és a színek kreatív használatát.

  A résztvevők megtanulják és megértik a színárnyalat, a színérték és a színintenzitás fogalmakat, azok gyakorlati jelentőségét.

  A tanfolyam elvégzése után képes leszel bármit megfesteni - legyen az táj, növény, állat, ember, arc, hangulat, mozdulat vagy akár egy emlék - és mindezt úgy, hogy a képed színei összhangban lesznek egymással.

   

 • GYIK (gyakran ismételt kérdések)

   

  A módszer

   

  Megegyezik a rajztanfolyaméval. Az egyszerű felől közelítünk a bonyolultabbhoz. Először tisztázzuk a szakszavakat, majd egy kis színelmélet után szó lesz a színkeverésről. Az eszközök és azok használatának ismertetése után pedig következik a munka.

   

  Részletek

   

  - A festéshez minden szükséges eszközt, felszerelést mi biztosítunk.

  - Az ebédet mindenki egyénileg oldja meg.

   

  Napi időbeoszás:

  - rajzolás: 8:00-12:00

  - ebédszünet: 12:00-13:00

  - rajzolás: 13:00-17:00.

  GYIK (gyakran ismételt kérdések)

   

  Mi kell hozzá?

   

  Egy előzőleg elvégzet rajztanfolyam. Csakis a rajztanfolyamot elvégzettek vannak birtokában azoknak az információknak, amire rá lehet építeni a színes tanfolyamot. Egy ház építését is az alapozással kezdik és nem a tetővel.

  A tanfolyam elvégzése után úgy fogok festeni mint egy művész?

  A válasz (akár a rajzolásnál) egyértelműen: NEM! Maximum alkotó szellemű festőként fogsz a világra tekinteni. Műhelyünkben nem művészképzés folyik. Művészeti alapelvek, szabályok kerülnek ugyan tisztázásra művészeti szemléletet közvetítve. De a tanfolyamon résztvevők elsősorban látni tanulnak meg és a színekkel bánni. Mindezt érdekes munkáltató feladatokon keresztül. Művészeti képzés hazánkban jelenleg Pécsett: (PTE-MK) és Budapesten: (MKE, MOME) folyik.

  Hányféle szín van a világon?

  Alapszínből három van (kék, vörös, sárga). Elméletileg ezekből több mint 16 millió (!) szín kikeverhető. Ennek a festékek vegyi korlátai határt szabnak. Magyar színnév-színszótár: ITT!

  De vegyük egy kicsit lazábbra! Nézzük mik azok a "hipster színek"?

   

   

 

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

 

(Kurt Cobain)

 

Festőtanfolyam időpontok

 

 

 

Minden tanfolyam 4 napos. (Kettő egymást követő hétvége.)

Feltétele egy sikeresen elvégzett rajztanfolyam. Arra a tudásra építünk, amit a rajzoláskor már mindenki elsajátított. Így a kívánt eredmény nem marad el. A 4 napos (32 órás) tanfolyam, ára bruttó: 29.000.- Ft, mely az eszközök árát is tartalmazza!

 

Rajztanárként kijelenthetem, hogy a megfelelő eredmény eléréséhez és a hosszútávú, tartós rajztudás biztosításához ELENGEDHETETLENÜL FONTOS A 4 NAP! Az eredmény így is gyors és magáért beszél. A 4 napnál rövidebb tanfolyamok jól példázzák a szakma (a rajztanári hivatás) és a tudományos eredmények teljes semmibevételét. KALAPOT A KALAPOSTÓL...

 

Copyright © 2014 FriciLaci.

Ugrás a tetejére